diumenge, 6 de març del 2016

TEMA 6- NARRAR HISTÒRIES

Narrar és explica uns fets, situacions en un temps i un espai determinats i protagonitzats per uns personatges. Els fets narrats poden ser reals o ficticis.

El tema és allò de què tracta el text, és a dir, la idea principal a l'entorn de la qual gira la narració. Els temes de les narracions poden ser molt variats: l'amor, la soledat, la guerra, el dia a dia, la mort, les relacions i els conflictes humans.. En una narració hi pot haver un tema principal i d'altres de secundaris.

La sinopsi d'una obra és un resum on s'exposen les línies bàsiques de l'argument. a la contracoberta dels llibres hi sol haver una sinopsi de l'obra que contenen.

Els fets que s'expliquen en una narració són les accions que realitzen els personatges o els esdeveniments que els succeixen. Generalment, els fets narrats s'encadenen els uns amb els altres per una relació de causa-efecte , és a dir, un fet es produeix per algun motiu i, alhora provoca uns efectes o conseqüències.






EL SINTAGMA VERBAL

El sintagma verbal, és a dir, l'estructura formada pel verb més els seus complements, és el fonament lingüístic de la narració . L'acció s'expressa amb el verb, i per això en una narració abunda tant aquesta categoria.
El temps més habitual de la narració és el passat, perquè generalment expliquem fets que ja s'han esdevingut. Ara bé, una història també es pot construir en present o fins i tot en futur.
EL SINTAGMA VERBAL. EXERCICIS

ESTRUCTURA DEL TEXT NARRATIU 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada